Brasiliansk voks – Steg-for-steg

Brasiliansk voks – Steg-for-steg

Så, du vil gjøre din første brasiliansk voks, men vent….. Det er litt skummelt? Sjansen er stor for at du har gjort din research og har landet her i Wax ON! Wax OFF, Oslo`s største og mest kjente konsept innen voksing. Voksing er hva vi gjør, hele dagen lang, så vi lover – du er i trygge hender.

Du har kanskje mange spørsmål og noen forventninger om hele prosessen så poenget med denne artikkelen er å la deg forstå hva du kan forvente når man tar en voksbehandling i hvilken som helst Wax ON! Wax OFF Salon.

Step 1 – du kommer til salongen
Når du ankommer salongen vil du bli sjekket inn av en av våre medarbeidere, på den måten kan din terapeut se i bookingen at du har kommet. Du får beskjed hvor du kan sette deg ned og vente til du blir oppropt. Du kan i ventetiden foreta toalettbesøk, eller du kan finne deg et magasin og lese, eller forsyne deg med kaffe/vann.

Step 2 – du ankommer behandlingsrommet
Terapeuten kommer, roper deg opp, og følger deg til behandlingsrommet som er estetisk «søtt» om vi kan si det sånn… og klinisk rent. Behandlingsbenken er tildekt med freshe og nyvaskede håndduker. Vi har en stol eller kroker på veggen du kan henge bukse etc, og sko kan settes ved døren. For privatlivets del, vil ofte terapeuten forlate rommet når du kler av deg og forbereder deg, ta et dypt åndedrag og forbered deg selv om at nå er du virkelig i gang med å gjøre dette! Har det vært en lang, stressende dag og du føler deg litt ufresh der nede? Ikke fortvil, vi har våtservietter liggende fremme for deg 🙂

Step 3 – klar , ferdig, Voks!
Når du er klar, vil din terapeut komme tilbake og ta på seg engangshansker og voila -du er klar for din første påføring av voks. Terapeuten velger voks etter hvilken behandling du har bestilt.

Step 4 – reaksjon etter første voksestrips
Du vil føle en stor lettelse fordi:
a) det var ikke så vondt som du trodde det skulle være
b) du vil bli fascinert over det hårløse, myke området du ser og
c) du besvimte ikke, skrek, hylte eller slo terapeuten slik du trodde du kom til å gjøre.

Step 5 – sees når du snur deg
Vi gjør oss ferdig med alt foran og mellom. Og da ber vi deg enten snu deg på siden eller på magen.
Å vokse bak tar bare et minutt og plutselig er vi ferdige. Gravide ligger på siden når vi vokser baken.

Step 6 – detaljer
Før vi er helt og holdent ferdige og klar til å forlate rommet, vil vi gjøre oss sikker på at din voks er perfekt og tar oss 1-2min for å nappe ut hår om det står noen få igjen som var alt for korte til å bli med voksen.

Step 7- 15minutter har gått og du er ferdig!
På dette stadiet, er du overveldet over at du har gjort din første brasiliansk voks, og at det tok, hva!? ….15 minutter eller noe sånt? Vi har snakket og plapret hele tiden og du har akkurat fått en ny venn. Selvfølgelig, vi er veldig glade for å ha fått en ny kunde og at du elsket voksbehandlingen.

Din voksesession er over og vi vil forlate rommet etter å forklart hva du skal smøre på det behandlede området for å fjerne eventuelle «klissete» rester av voks på huden. Dette får du gjøre i privatlivets fred og du kan kle deg og komme ut når du er klar. Du føler nå litt prikking og litt varmefølelse.

Litt om brasiliansk voksing

• Brasiliansk voks er vår mest populære & etterspurte behandling. Da vi er så populære på brasiliansk voksing (og voksing generelt) har vi et bredt tilbud av type voks og teknikker. Brasiliansk kan utføres med den tradisjonelle stripsvoksen, Lycon HOTwax og/eller «Sugaring» / sukkerpasta. Hot Wax og «Sugaring» er de aller mest skånsomme behandlingsteknikkene for intimvoks og i ansiktet, det koster noe mer enn tradisjonell stripsvoks (se prisliste), men du får igjen for en bedre opplevelse og kvalitet over resultatet.

• Full hårfjerning fra foran, bak & imellom,

• Vi tilbyr komplett voksing og vi bruker pinsett til slutt om nødvendig. NB! Står det veldig mye hår igjen som var fort korte til å bli med voksen kan vi ikke bruke tid på å nappe ut alle de, det er ikke en del av behandlingen. Da må du evt komme tilbake for ny voksesesjon om ca 2 uker.

• Du vil oppleve en myk gjenvekst. Første gang du vokser deg, eller om du har veldig tørr hud og tørre hår kan noen/flere hår knekke! Da vil du kjenne gjenvekst bare få dager etter behandlingen. Husk derfor å smøre deg godt med bodylotion dagene før du vokser deg, helst en med fruktsyrer i!

•Dersom du barberer, la det gro i 10 dager etter siste barbering før du vokser deg. Dette vil gi et mye bedre resultat av voksbehandlingen. Men prøv å slutte helt med barbering om du begynner å vokse deg, da får du mye mer ut av behandlingen.

Hva er brasiliansk voksing?
Brasiliansk voksing er intimvoksing der håret i underlivet fjernes med voks. Du velger selv hvor mye hår du vil ha foran, så fjerner vi alt under og bak. Det er helt fantastisk følelse og være glatt og hårfri i så lang tid! Og gjenveksten av hår føles myk og stikker ikke 🙂  Vi er kjent for å være veldig nøye og effektive. Vi desinfiserer spatlene, pinsetten og alt utstyret vi har brukt og bruker engangsspatler på de mest intime deler. I tillegg desinfiserer vi naturligvis hendene våre før hver kunde.

Hvordan blir den Brasilianske voksingen utført?
Kunden må ha ”spart” i 2 uker etter barbering før hun skal vokse seg.  Hudpleieren forlater rommet mens kunden gjør seg klar. Kunden kler av seg alt tøyet nedentil, det inkluderer også trusen. Hvis kunden trenger det, ligger det våtservietter på toalettet vårt som kan brukes. Kunden legger seg på rene håndklær som vi selvfølgelig bytter mellom hver kunde. Kunden får et mindre håndkle over seg. Hudpleieren kommer inn og sammen blir de enig om hvor mye hår kunden skal beholde. Hudpleieren vokser først bikinikanten og jobber seg innover. Hun fjerner alt hår på leppene og i baken.
Hvem er vi som gjennomfører disse behandlingene?
Vi er en gruppe med behandlere som har stor erfaring med faget. Mange av våre terapeuter er av de første som begynte med brasiliansk voksing i Norge, og har dermed lang erfaring og har sett det meste.

• Du kan IKKE vokse deg om du bruker Retinol produkter som f.eks Renova eller Retin A. Du kan heller IKKE vokse deg om du har brukt Accutane siste 6mndr.

Første kvelden og i ett døgn etter voksingen kan man være litt sensitiv/sår om man har vokset seg med stripsvoks, og vi anbefaler ikke trange bukser eller å f.eks. sykle samme dag som man er blitt vokset. Man blir ikke sensitiv/sår etter behandlingen om man vokser seg med HOTwax eller Sugaring. Ca 50 % av dem som vokser seg blir ikke helt glatte første gangen fordi de har en del korte hår som kun er 1-2mm lange. Dette gjelder særlig foran (der man evt. vil ha en strek), men dette blir det mindre av for hver gang. Under (på og langs leppene) blir de aller fleste veldig glatte. Dette varer i ca. to uker etter man har vokset seg. Den 3. uken begynner håret å vokse ut igjen. Dette er mykt og verken klør eller stikker. Det er lurt å planlegge slik at man har menstruasjon den 4. uken. Da har man noe hår, men fortsatt bare 50 % av det du hadde første gangen. Man bør vokse seg 1-2 dager etter man er ferdig med menstruasjonen. Da får man to fantastiske uker, en ok og en ”hårsparingsuke”. Hvis man har menstruasjon når man skal vokse seg, bruker man bare tampong, og da er det er lurt å dytte tråden litt inn så den ikke er i veien for hudpleieren. Hårene i underlivet har en levetid på 3-7mnd. Det betyr at når et hår begynner å vokse tar det 3-7mnd før det faller av. Håret tar en ”pause” på 2-3 uker får det begynner å vokse igjen. Det er derfor ca. 20 % av hårene er under huden til en hver tid. Det er disse hårene som vokser frem de første tre ukene.

Uønskede reaksjoner som kan oppstå etter voksingen:

Inngrodde hår: Hårene vokser ut av en pore. Når man har fjernet håret vil det etter hvert vokse ut ett nytt hår. Hvis det ligger døde hudceller i poren og sperrer, vil håret av og til vokse videre under huden eller vokse nedover i poren og det kan bli en betennelse. Derfor er det veldig viktig at man begynner å bruke peeling på huden 2-3 ganger i uken med en gang huden ikke er sår. Et triks er å først dusje/bade til huden blir myk. Tørk deg godt i underlivet, på magen og på brystet. Bruk en peeling med masse små korn og gjerne med fruktsyre som kan gi en ekstra god effekt. Ta ”godt” i. Du trenger ikke peele noe særlig på leppene da det er sjelden man får inngrodde hår her. Deretter skylder du av. Vi anbefaler gjerne en peeling med masse små korn fremfor en hampvått eller en peeling som har få og eventuelt store korn. Se for deg at du bruker ett grovt sandpapir på et treverk, da blir det riller i treverket, bruker du derimot et fint sandpapir blir overflaten på treverket mye glattere. Og på samme måte er det med peelingen. Siden det også er hudceller nedi poren, kan denne også bli ”tett” under overflaten. Det aller beste produktet å bruke for å forebygge inngrodde hår er et produkt med fruktsyrer.

Nupper og kviser som kommer raskt etter voksingen:
Noen kan få en hevelse rundt porene som en reaksjon på selve voksingen. Hevelsen ser ut som myggestikk og varer fra en halv time til 2 døgn. Andre kan få kviser og nupper 1-3 dager etter voksingen. Som regel forsvinner dette etter hvert som man har vokset seg flere ganger. Man kan også plutselig få symptomer etter å ha vokset seg en stund. Dette kan skyldes sensitivt immunforsvar, at man har gått på medisiner som gjør huden mer følsom eller det er andre ting i livet ditt som påvirker kroppen. Får man disse symptomene skal man ikke peele eller bruke krem på område, kun la det få roe seg ned.

99% av alle reaksjonene etter voksing er basert på bakterier etc som har gått inn i de åpne porene i tiden ETTER behandlingen. Du har mange bakterier i normalfloraen som er fine oppå huden, men ikke NEDDI huden. Vær også nøye med din håndhygiene og ikke ta for mye på den nybehandlede huden før etter minimum 12timer!

Etter voksing, er hårfollikklene åpne i ca. 24-48 timer og er da mottakelig for alt som kan gi infeksjoner, selv fra huden egen bakterieflora.

En liten prosent av damer som gjør brasiliansk (for første gang eller lenge siden sist) opplever å få utbrudd av hvite små klumper langs bikiniområdet. Dette er bedre kjent som folliculitis og kan være kilde til irritasjon og aggresjon. Folliculitis forekommer i ca 1% av tilfellene etter først bikini/brazilian wax og er lett å behandle.

Folliculitis varer 1 to 2 dager ved bruk av PFB (et produkt som hjelper til med å forebygge inngrodde hår).  Uten bruk av et slikt middel, varer Folliculitis 5-6 dager. Det er ikke noe vi kan gjøre for å garantere deg at du ikke vil oppleve en slik reaksjon da det er din huds naturlige bakterieflora som er årsaken til dette.

Allergisk reaksjon? 
En liten prosent av befolkningen kan få en allergisk reaksjon på voksen.

Er du en av dem?  Vel, vi vet ikke før du vokser deg!

Gi oss gjerne beskjed om du opplever en reaksjon etter voksbehandlingen, slik at vi kan hjelpe deg å finne ut av hva du reagerer på, evt hjelpe deg videre i hva du må gjøre/ ikke gjøre hjemme.

Unngå varme bad og svømming i basseng, sjø, innsjø og elver…alt som kan få bakterier inn i de åpne hårfolliklene innen 24timer etter en voksbehandling!

I Wax ON! Wax OFF er vi pålagt å utføre din voksbehandling ren og hygienisk. Vi lover INGEN doppeldypping av spatel! Vi vasker alltid hendene og bruker engangshansker og hånddesinfeksjon før vi tar på huden din og under selve behandlingen. Vi skifter på benken etter hver behandling og alle instrumenter som f.eks pinsett blir renset og sterilisert i en desinfeksjonsveske.