Litt om brasiliansk

Fakta om brasiliansk voksing

Er du usikker på hvordan brasiliansk voksing utføres, hva du kan forvente, hårveksten og evt. reaksjoner i etterkant?

Vi i Wax On! Wax Off er spesialisert innenfor voksing, der Brasiliansk voksing er vår mest populære behandling. Vi er kjent for å være nøye og effektive, og er svært nøye med hygiene. Vi desinfiserer alt utstyr vi bruker, bruker engangshansker og ingen dobbel- dypping av spatler!

Hva er brasiliansk voksing?

Brasiliansk voksing er intimvoksing der håret i underlivet fjernes med voks. Du velger selv hvor mye hår du vil ha foran, så fjerner vi alt under og bak. Det er en helt fantastisk følelse å være glatt og hårfri i lang tid, og gjenveksten av hår føles mykt og stikker ikke.

Hvor vondt gjør det?

Svært mange gruer seg til første gangen de skal vokse Brasiliansk, men utrolig nok så er det ofte det ikke gjør så vondt som de hadde forventet. Behandlingen er effektiv og du kjenner det kun mens stripsen/voks- partiet dras av. Første gangen du vokser pleier det å gjøre mer vondt enn de påfølgende gangene. Når du har vokset deg flere ganger, vil du kjenne stor forskjell fra første gangen.

Hvor lenge må du spare før du vokser deg?

Hvis du vanligvis barberer eller bruker hårfjerningskrem, må du spare ut håret i ca. 10-14 dager. Dette er for at mesteparten av hårene skal være lange nok til å bli tatt med voksen.

Hvis du ikke pleier å gjøre noen form for hårfjerning eller gjør det sjeldent, kan det være en god idé å klippe litt av håret selv der det er lengst (noen cm lange), men pass på at du bruker en saks og har kontroll på hvor mye du klipper så de ikke blir for korte (0.5 – 1- cm går fint).

Hva bør du unngå før behandlingen?

Soling/solarium – samme dag
Badstue – samme dag

Når kan du IKKE vokse deg?

Dersom du bruker Retinol produkter, som f.eks. Renova eller Retin A. Dersom du har brukt Accutane de siste 6 mnd.

Ulike vokstyper å velge mellom

Siden brasiliansk voks er vår mest populære og etterspurte behandling,
har vi flere vokstyper du kan velge mellom;

Harley Hot Wax
“Sugaring”/Sukkervoks
Tradisjonell Stripsvoks

Hot Wax og “Sugaring” er de mest skånsomme behandlings- teknikkene vi har for intimvoks og ansikt. Det koster litt mer enn tradisjonell Stripsvoks, men du får igjen for et bedre resultat og en bedre opplevelse.

Hvordan blir behandlingen utført?

– Terapeuten forlater rommet mens kunden gjør seg klar. Her kler man av seg alt tøyet nedentil, inkludert undertøy. Det ligger våtservietter på kabinettene som kan brukes hvis man ønsker det.
– Kunden legger seg så på behandlingsbenken der det ligger rene håndklær (byttes mellom hver kunde), med et mindre håndkle til å legge over seg.

– Terapeuten kommer tilbake når kunden er klar, blir enige om hvor mye hår kunden skal beholde og forbereder huden ut fra hvilken voks som skal benyttes.

– Først vokses bikinikanten, deretter jobber terapeuten seg innover og nedover. Voksing bak tas til slutt, der kunden snur seg og ligger enten på magen eller siden (gravide ligger på siden).

-Vi napper hår underveis som er for korte til å bli med voksen.

– Behandlingen avsluttes ved at enten terapeuten påfører huden beroligendeolje/krem, eller så kan kunden gjøre dette selv hvis de ønsker.

NB! Står det veldig mye hår igjen som var for korte til å bli med voksen, kan vi ikke bruke tid på å nappe ut alle, det er ikke en del av behandlingen. Da må du evt. komme tilbake for ny voksetime etter ca 2 uker.

Etterbehandling

Det er viktig å følge etterbehandlings- rådene terapeutene gir deg, så vi på best mulig måte kan sørge for at du får best mulig resultat.

Vi anbefaler deg å bruke våre Avoyd- produkter til etterbehandling som effektivt forebygger/behandler inngrodde hår, beroliger huden og gir fuktighet, slik at du kan få best mulig utbytte av resultatet.

Hva bør du unngå etter behandlingen?

–  Soling/solarium – 48 timer

–  Bade, dusje og badstue – helst 24 timer

–  Stramme klær/undertøy – Samme dag som voksingen

 Trening samme dag – helst 24 timer ved første gangs- voksing

–  Parfymerte produkter/kremer som kan irritere huden – 24 timer

–  Å ta på huden med hendene dine – min. 12 timer

–  Sex – 24 timer

Grunnen til at du bør unngå dette;

–  Voksing øker blodtilførselen til huden som gjør huden varmere og ved ytterligere varmebehandling (som soling, badstue osv) kan huden bli skadet.

–  Hårsekkene er åpne i 24 timer etter voksingen og det er derfor lett å få bakterier og produkter ned i de åpne hårsekkene som skaper irritasjon.

–  Friksjon ved stramme klær og trening kan være veldig ubehagelig dersom du føler deg øm/sår etter behandlingen (spesielt etter stripsvoks), svette fører også til mer bakterier i hårsekkene.

 Hårveksten etter første gang du vokser

–  Ca. 50 % av de som vokser seg blir ikke helt glatte første gangen, da de har en de korte hår som er kun 1-2 mm lange (særlig foran). Dette blir det mindre av for hver gang.

–  Er huden veldig tørr med tørre hår, kan noen/flere hår knekke. Da vil du kjenne gjenvekst etter bare få dager. Husk derfor å smøre deg godt med fuktighetskrem (helst en med fruktsyrer), spesielt dagene før behandlingen.

–  Hårene har ulike vekstfaser, og det er derfor ca. 20 % av hårene som er under huden til en hver tid. Det er disse hårene som vokser frem de 3 første ukene etter voksingen.

–  Under (på og langs leppene) blir de aller fleste veldig glatte, og varer i ca. 2 uker.

–  Den 3. uken begynner håret å vokse ut igjen, mykt og klør/stikker ikke.

–  4 uker etter voksingen er det som regel fint å vokse seg igjen.

Tips til voksesyklus

Vi anbefaler deg å vokse ca. hver 4-5 uke, men det er også avhengig av hvordan hårene vokser og hva du foretrekker. Noen liker å vokse seg etter 3-4 uker, mens andre venter nærmere 6 uker. Venter du under 4 uker, kan du risikere at det er flere gjenstående, korte hår.

Vokser du rett etter menstruasjon, vil det gjøre mindre vondt enn om du vokser dagene før den begynner.

Har du menstruasjon når du skal vokse, bruk da tampong/kopp og dytt gjerne tråden til tampongen litt inn så den ikke er i veien for terapeuten.

Har du regelmessig menstruasjon, kan du planlegge vokse- syklusen din etter den;

– Voks 1-2 dager etter du er ferdig med menstruasjonen
– Uke 1 og 2 – 2 fantastiske uker med lite hårvekst
– Uke 3 – En ok uke der håret begynner å vokse ut
– Uke 4 – “hårsparingsuken”

Uønskede reaksjoner som kan oppstå etter voksing

Hårsekkene er åpne i ca. 24-48 timer etter voksingen og er da mottakelig for alt som kan gi infeksjoner, selv fra hudens egen bakterieflora. 99% av alle reaksjonene etter voksing er basert på bakterier som har gått inn i de åpne hårsekkene i tiden ETTER behandlingen.

Vær derfor nøye med håndhygiene og ikke ta for mye på den ny- behandlede huden før etter minimum 12 timer.

Inngrodde hår

Hårene vokser ut av en pore. Når man har fjernet håret vil det etter hvert vokse ut ett nytt hår. Hvis det ligger døde hudceller i poren og sperrer, vil håret av og til vokse videre under huden eller vokse nedover i poren og det kan bli en betennelse.

Derfor er det veldig viktig at man begynner å peele huden (toppen og sidene) 2-3 ganger i uken med en gang huden ikke er sår. Vi har flere ulike peelinger i våre salonger som du kan bruke, om du ønsker en med korn, fruktsyrer eller enzymer.

De mest effektive og forebyggende peelingene inneholder fruktsyrer.

Nupper og kviser som kommer raskt etter voksingen

Noen kan få en hevelse rundt porene som en reaksjon på selve voksingen. Hevelsen ser ut som myggstikk og varer fra ½ time til 2 døgn. Andre kan få kviser og nupper 1-3 dager etter voksingen. Som regel forsvinner dette etter hvert som man har vokset seg flere ganger.

Man kan også plutselig få symptomer etter å ha vokset seg en stund. Dette kan skyldes sensitivt immunforsvar, at man har gått på medisiner som gjør huden mer følsom eller det er andre ting i livet ditt som påvirker kroppen.

Får man disse symptomene skal man ikke peele eller bruke krem på område, kun la det få roe seg ned.

Folliculitis

– Utbrudd av hvite små klumper langs bikiniområdet.

– Forekommer i ca 1% av tilfellene etter først bikini/brasiliansk voks (eller hvis det er lenge siden sist) og er lett å behandle.

– Varer 1 to 2 dager ved bruk av et produkt som hjelper til med å forebygge inngrodde hår. Varer i 5-6 dager uten bruk av produkter.

– Det er ikke noe vi kan gjøre for å garantere deg at du ikke vil oppleve en slik reaksjon, da det er din huds naturlige bakterieflora som er årsaken til dette.

Allergisk reaksjon?

En liten prosent av befolkningen kan få en allergisk reaksjon på voksen. Er du en av dem? Vel, vi vet ikke før du vokser deg!

Gi oss gjerne beskjed om du opplever en reaksjon etter voksbehandlingen, slik at vi kan hjelpe deg å finne ut av hva du reagerer på, evt hjelpe deg videre i hva du må gjøre/ ikke gjøre hjemme.